Matematik

Bare en andengrads

22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Denne andengradsligning.. Jeg kan simpelthen ikke løse den!

9k^2 + 9 + 6k = 0. Bestem k

--

9k^2 + 9 + 6k = 0 <=> 9k^2 + 6k =¨-9 ........


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af mathon

9k2 + 6k + 9 = 0

9x2 + 6x + 9 = 0      når x = k

som ikke har reelle løsninger
da
d<0


Svar #2
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

jaa.. Men hvordan  finder jeg værdien for k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

Der er ikke nogen værdi for k, da der ikke er nogen løsning.

Og der er ikke nogen løsning, fordi d<0, som mathon også siger.


Svar #4
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Kan det passe?

Det var en del af mine udregninger til opgaven:

I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete. Bestem længden af den korteste katete.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

Korteste katete: x

Længste katete: 3x (fordi den er tre gange så lang som den korteste)

Hypotenusen: x+3 (fordi den er tre enheder længere end den korteste katete)


Sådan ville jeg løse den opgave. Men kan jo godt være jeg tager fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2009 af mathon

se tegnfejl:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=668673


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Den hedder jo altså 9x^2-6x-9 ifølge det vi udregnede i dit andet indlæg. jeg har regnet videre der.


Svar #8
22. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

årh ja! Tak. Får så 1,39


Skriv et svar til: Bare en andengrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.