Matematik

Hvordan er det lige?

23. april 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Jeg har en opgave som lyder:

x^2 / x - 1 = x + 1

I dette tilfælde er / en brøkstreg.

Jeg har bare glemt hvordan man gør det. mener at det er sådan:

x^2 divideret med x = x

x / x - 1 = x + 1

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af kieslich (Slettet)

Mener du ?


Svar #2
23. april 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Ja :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af kieslich (Slettet)

Så må du ikke bare forkorte x væk, der står jo x-1 i nævneren. Du skal gange med x-1 på begge sider. Prøv det og skriv hvad du får.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2009 af NejTilSvampe

 Den kan da ikke løses..

x^2/(x-1) = x+1

x^2 = (x-1)(x+1)

x^2 = x^2 -x+x-1

0≠-1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2009 af NejTilSvampe

 eller :

x^2/(x-1) = x+1

x - x^2 = x+ 1

-x^2 = 1

x=+-1

men :

x^2(1-1) ≠ 1+1


Svar #6
23. april 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

jeg får det til.det samme som svar nummer 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2009 af kieslich (Slettet)

Enten har vi skrevet opgaven forkert op eller løsningsmængden er L =Ø


Skriv et svar til: Hvordan er det lige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.