Matematik

ekstremumspunkter

24. april 2009 af biqqu (Slettet)

et hurtigt ja/nej spørgsmål .. Ekstremumspunkter er jo som bekendt minimum og maksimum-værdien, på y-aksen, ikke??

Hvad kaldes de ved x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Jo, og de kaldes rødder. De punkter, hvor y=0 er rødderne for et polynomium. Den mindste og største x-værdi har intet navn, såvidt jeg ved.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2009 af mathon

2D
ordet ekstremumspunkter bruges ofte lidt misvisende
i betydningen

løsninger til ligningen
f '(x) = 0

der jo giver xo1, xo2, xo3,......
som burde skrives
(xo1,0), (xo2,0), (xo3,0) for med rette at kunne kaldes punkter.

Af tidsbesparende bekvem praksis udelades parenteser, komma og andenkoordinat 0 oftest
i den indforståede sammenhæng.

.........

betegnelsen burde nok
være
kritiske x-værdier
findes af
f '(xo) = 0
og
ekstrema af
f(xo1), f(xo2), f(xo3),....

ekstremumspunkterne
er
(xo1,f(xo1)), (xo2,f(xo2)), (xo3,f(xo3)),......
 


Skriv et svar til: ekstremumspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.