Fysik

Radioaktivitet

26. april 2009 af Elturis (Slettet)

Hej, er gået i stå i denne opgave. Håber nogen kan hjælpe :)

Vi ser på opbremsningen af Beta-partikler i luft. Energien af partiklerne før opbremsningen er 1 MeV. Elektronerne afgiver deres energi til luftmolekylerne ved ionisering, og elektronerne afleverer i gennemsnit 32,5 eV ved hver ionisering. Den maksimale rækkevidde i luft for disse elektroner er ca. 3 meter. Der dannes ca. 47 ioner pr. cm

a) Hvor mange ioner dannes der under opbremsningen af hver elektron?

b) Hvor langt bevæger elektronen sig under opbremsningen?

c) Sammenlign dette resultat med den maksimale rækkevidde og kommenter resultatet.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

1. Ialt 1 MeV, per ionisering 32,5 eV  antal ioniseringer I = 1MeV/32,5eV =

2. I/(47/cm) =

3. stor forskel. Hvorfor?


Svar #2
27. april 2009 af Elturis (Slettet)

Hvorfor er der så stor en forskel ?

Det er det vi er blevet bedt om at kommenter på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Kom med et gæt, Tænk snooker eller billard. Hvis du sender den hvide bal(elektron) ind i mange røde kugler (andre elektroner) hvordan er dens bane så? Hvis du sender en bowlingekugle(alfapartikkel) ind i mange røde kugler (elektroner) hvordan er dens bane så?


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.