Matematik

tangentplan

26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

En kugle k og en plan a er bestemt ved

k: x2 - 6x + y2 + 4y + z2 - 10z + 22 = 0

a: x + 2y - 2z = 5

a)  undersøg, om a er tangentplant til k.

hvordan går jeg dette ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Først omskriv kuglens ligning til en ligning, hvoraf du kan aflæse radius og centrum. Bestem herefter den mindste afstand fra centrum til planen. Er denne afstand lig radius er planen et tangentplan.


Svar #2
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

ah okay super tak for det :)


Svar #3
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

hvad får du kuglens ligning til npr du omskriver den ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Jeg har ikke regnet på opgaven, så det ved jeg ikke lige.



Svar #5
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

okay


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. april 2009 af mathon

k: x2 - 6x + y2 + 4y + z2 - 10z + 22 = 0

(x-3)2 - 9 + (y+2)2 - 4 + (z-5)2 - 25 = -22

(x-3)2 + (y+2)2 + (z-5)2 = 42


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. april 2009 af mathon

dist(α,C(3,-2,5)) = |3 + 2*(-2) - 2*5 - 5|/√(12+22+(-2)2)


Skriv et svar til: tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.