Matematik

Vektor i rummet

27. april 2009 af nej12 (Slettet)

Hej jeg har lidt problemer med denne opgave

opgave 1)

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan α med ligningen

2x - 3y + 4z = 12

Planen α skærer x-aksen i punktet A, y-aksen i punktet B og z-aksen i punktet C.

Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A, B og C.

Hvordan er det at jeg gør det?

Skal man sætte y=o og z=0 i ligningen når skal man skal finde A's koordianet med x-aksen eller skal man gøre på en anden måde?

Håber der er nogle som vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Ja, det skal du :)


Svar #2
27. april 2009 af nej12 (Slettet)

Hvad vil du så sige at A's koordinatsæt er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 A(6,0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2009 af mathon

planen på akseskæringsform:

(2/12)x - (3/12)y + (4/12)z = 1

(x/6) + (y/(-4)) + (z/3) = 1


Skriv et svar til: Vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.