Matematik

Hjælp til at regne tre ligninger ?

27. april 2009 af Mahiie (Slettet)

Jeg kan ikke få regnet disse ligninger, nogle der kan hjælpe ? da de skal aflevers inden eksamen.

a: 1-3x (brøkstreg) 4 = 4-2x

b: 14 gange (15x + 12) = (8 + 10x) gange 21

c: 3 (brøkstreg) x-2 = 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2009 af Isomorphician

a:

(1 - 3x)/4 = 4 - 2x

Gang med 4 på begge sider:

1 - 3x = 4(4 - 2x)

Gang parentesen ud:

1 - 3x = 16 - 8x

Læg 8x til på hver side:

1 - 3x + 8x = 16

Træk 1 fra på hver side:

5x = 15

Divider med 5 på hver side:

x = 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2009 af FilipFætter (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på B men lyder således;

14(15x+12) = (8+10x)21

210x+168 = 168 + 210x

Træk 168 fra på begge sider,,

210x+168-168=168+210x-168

210x=210x
L=Ø? Ligningen er uden løsning? Har sku brug for en lidt højere magt for at se om det er korrekt ;P

C:

3/x-2 = 2

Gang med x-2 på begge sider;

3 (x-2 går ud med hinanden) = 2x - 4 (x*2 og 2*-2)

Læg 4 til på begge sider:

3+4 = 2x

Divider med 2 på begge sider;

7/2=2x/2

3,5 = X


Skriv et svar til: Hjælp til at regne tre ligninger ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.