Matematik

andengradsligning-trigometri

28. april 2009 af foruma (Slettet)

Hej - jeg vil gerne have hjælp til denne andengradsligning indenfor trigometri:

c^2 - 22,7401c + 88= 0 eller omformet c^2 = 22,7401c-88.

1) Hvordan får man isoleret c, så jeg kan udregne diskriminanten d=b^2-4*a*c.

2) jeg får det til at a:=c^2 og b:=22,7401 og c:=-88

Jeg ved at der er to løsninger: c=17.79 og c=4.95.

Jeg vil gerne være i stand til at gøre prøve/efterberegne.

tak så meget


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du må ikke forveksle c i din ligning med c i diskriminanten. Omdøb c i din ligning til x så får du:

x2 - 22,7401x+ 88= 0,,    hvor nu a = 1,  b= -22,7401  og c = 88. Udregne nu diskriminanten og find x'erne. Omdøb derefter x'erne tilbage til c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2009 af mathon

x2 - 22,7401x + 88 = 0      hvor x = "siden c" i trekanten

koefficienter og konstantled c
a = 1
b = (- 22,7401)
c = 88
 

OK
kieslic var vågen!


Svar #3
28. april 2009 af foruma (Slettet)

Det var bare så godt - det var lige det jeg havde brug for.


Skriv et svar til: andengradsligning-trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.