Matematik

bestemmelse af ligning for linje

28. april 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

hej :)
opgaven jeg skal løse, lyder således:

Jeg har en linje l med ligningen y= -(2/3) x - 3, og et punkt P(3,8).

afstanden fra P til l er 9,67/1,20185.

jeg skal nu bestemme en ligning for den linje m, der går gennem P og er parallel med l.

Jeg er i tvivl om jeg skal regner med vektorer eller hvad jeg lige stiller op. Håber der er nogen der kan hjælpe. På forhånd TAK :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af mathon

m:  y = -(2/3)*x + b

og

8 = -(2/3)*3 + b


Skriv et svar til: bestemmelse af ligning for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.