Matematik

reducering

28. april 2009 af Pladderfisk (Slettet)

Har et par små problemer

Reducér

(2x+3)2 - (2x-3)2

Forkort

4 pi r 2/ 2 pi r

Forkort

a2-8a+16/a2-16

3a12*b-5*a-14/a-3b-6


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2009 af mathon

...hvor er du gået i stå?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

4x2 +9+6x-4x2-6x+9 = 18


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2009 af keg (Slettet)

#2 hvad sker der lige her? 0=0


Svar #4
28. april 2009 af Pladderfisk (Slettet)

Hvad siger i til de sidste 2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2009 af mathon

(2x+3)2 - (2x-3)2

4x2 + 12x + 9 - (4x2 -12x + 9)

4x2 + 12x + 9 - 4x2 +12x + 9 = 24x


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. april 2009 af mathon

(2*2πr*r)/(2πr)


Svar #7
28. april 2009 af Pladderfisk (Slettet)

(2*2πr*r)/(2πr) = 2r/2


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. april 2009 af keg (Slettet)

#7 (2*2nr*r)/(2nr)


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. april 2009 af keg (Slettet)

(a2-8a+16)/ (a2-42)

Tæller er kvadratet på en 2-leddet størrelse nemlig: (a-4)2= (a-4)*(a-4)

og nævner er to tals sum gange de samme to tals differens altså: a2-42= (a+4)*(a-4)

så brøken kommer til at se således ud: (a-4)*(a-4)/(a+4)*(a-4)

og nu er det blot at reducere udtrykket


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.