Matematik

Forklaring ???

29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Hej - jeg har før stillet dette spørgsmål, men ville høre om nogen kan be- eller afkræfte om jeg har udregnet resultaterne rigtigt?

Opgave 6.

Vis at punktet (2,3) ligger på cirklen (x+1)2 + (y-5)2 = 13

Da (2+1)2 + (3-5)2 = 9 + 4 = 13 ligger punktet på cirklen.

Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P.

Her er jeg i tvivl ... skal jeg sige:

(2-3)(x-3) + (3-2)(y-2) = 13
(2-3)(x-3) + (3-2)(y-2) = 13
-(x-3) + (y-2) = 13
y-2 = 13 + (x-3)
y -2 = x+10
y = x + 12

eller

ar = 3-5/2-(-1) = -2/3=

y = -2/3x + b =

3 = -2/3 * 2 +b =

3 = -4/3 +b =

b = 4 1/3 =

y = -2/3x + 4 1/3

???????????????????????????

M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af peter lind

Kald centrum for cirklen C. Vektor CP er normalvektor for tangenten i P. Brug dette sammen med at linien går gennem P


Svar #2
29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Jamen er det rigtigt? Jeg har virkelig brug for et lidt mere uddybende svar, hvor jeg ser hvordan jeg gør!!! Jeg er næsten desperat snart! Jeg beder dig, så inderligt, inderligt, inderligt!!! Vil du ikke nok fortælle mig hvordan jeg gør præcist!???


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af peter lind

1. find centrum for cirklen C

2. Find vektor CP

3. Brug at ligningen for en linie, der går gennem P(x0,y0) og har normalvektoren n er givet ved (x-OPn=0, hvor x er stedvektoren for et punkt på linien.


Svar #4
29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Jeg beklager .. jeg forstår simpelthen ingenting!!!!!! Undskyld!


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2009 af peter lind

Har du kunnet find centrum til cirklen?

Har du kunnet finde CP? og hvis du har hvad er resultatet

Hvor langt er du kommet i 3.


Svar #6
29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Centrum for cirkel må vel være (-1,5)...

Hvad er CP?

Jeg er slet, slet ikke med! Vil du ikke nok vise mig det??


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2009 af peter lind

CP er vektoren, der går fra centrum af cirklen til punktet P. Centrum er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2009 af keg (Slettet)

hej, prøv at skrive koordinatsættet (c1;c2) for cirklens centrum!


Svar #9
29. april 2009 af Booklover (Slettet)

Det er virkelig sødt af jer ... men jeg forstår ingenting ... overhoved ... Den eneste måde jeg vil kunne forstå det på, er hvis I viste mig det som jeg har skrevet det i min første besked ... punkt for punkt .. .trin for trin ... og så tror jeg nok at jeg ville fatte det ... men ellers kan jeg bare slet ikke se pointen!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2009 af peter lind

C(-1,5) P(2,3)=(x0,y0)  CP = (2-(-1), 3-5) =(nx,ny). Sæt dette ind i (x-OPn=0 <-> (x-x0)nx+(y-y0)ny=0


Skriv et svar til: Forklaring ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.