Matematik

ligningssytem

30. april 2009 af biqqu (Slettet)

Har denne overhoved en løsning?

Bestem løsningen til ligningssystemet

3x+4y=0

4x-3y=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af ibibib (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2009 af mathon

I:  3x + 4y = 0                      multipliceres med 3
II: 4x - 3y = 5                      multipliceres med 4

III:  9x + 12y = 0
IV:  16x - 12y = 20                III og IV adderes

25x = 20

x = (20/25) = (4/5) = 0,8      som indsat i I giver

3*(4/5) + 4y = 0
(12/5) + 4y = 0
y = -(3/5) = -0,6
 


Skriv et svar til: ligningssytem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.