Matematik

lineær funktion

30. april 2009 af GEF (Slettet)

Hej (:
jeg har lige lidt problemer med en opgave som jeg håber i kan hjælpe mig med.

En funktion f er givet ved

f(x) = a * cos(x) + b

det oplyses, at f(pi / 2) = 7   og f ' (pi / 2) = -3

bestem tallene a og b

har ingen idé om hvordan jeg gør,

mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

cos(pi/2)=0

f'(x)=a*-sin(x)

f'(pi/2)=a*(-sin(pi/2))=a*(-1)

f(pi/2=a*cos(pi/2)+b => a*0?b=7 => b=7

f'(pi/2)=a*(-1) => -a=-3 => a=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

du kan gøre det lettere

solve den som to ligninger med to ubekendte..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Pussigt, det er faktisk det der er gjort ovenfor, der er bare også vist, hvordan ligningerne fremkommer


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.