Matematik

Andengradspolynomium

30. april 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Hej :)
Jeg har lige brug for hjælp til at løse denne opgave;

"Et andengradspolynomium f er bestemt ved

f(x) = -5x2 + bx + c

hvor b og c er tal.

Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7

- bestem tallene b og c.."

Jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe den an?!

På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

indsær f(x)=0 og x=3 dette giver en ligning med a og b som ubekendte.

ondsæt også f(x)=0 og x=7

Find a og b fra de to ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af peter lind

Brug at hvis polynomiet har rødderne r1 og r2, så kan polynomiet skrives som a(x-r1)(x-r2)

En anden mulighed er at sætte rødderne ind i polynomiet. Det vil give 2 lieære ligninger med de 2 ubekendte b og c


Svar #3
30. april 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Hej :)
Tak for svarene :)
Jeg er virkelig en klovn til de her andengradspolynomiumer, og er derfor ikke lige helt med på hvad i mener? Skal jeg sætte 3 i stedet for b, og 7 i stedet for c? Eller i stedet for x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

benyt følgende: f(x)=ax2+bx+c=a(x-x1)(x-x2), hvor x1 og x2 er rødder


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2009 af peter lind

Du skal sætte 3 og 7 i stedet for x


Svar #6
30. april 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Super :)
Tak!


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.