Matematik

Binominalforsøg?

04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Vi startede i dag på afsnittet sandsynlighed og vores lærer bad os om at kaste os ud i det, men synes det er lidt problematisk så håber på lidt hjælp.

Et binominalforsøg gentages 20 gange og sandsynligheden for succes er 0,75. Med X betegnes antalles af sucesser ved de 20 gentagelser. Bestem følgende sandsynligheder:

a) P(X≤0)

b) P(X<3)

c) P(X≥10)

d) P(X>2)

e) P(4≤X≤8)

f) P(11<X≤15)

de to sidste ser især hardcore ud! Hvordan gør man? Er der en fremgangsmåde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Har du en TI 89??


Svar #2
04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

ja :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Catalog + F3 + find binompdf og binomcdf.    p'et står for particular(enkelt), and c for cummulative(sammenlagt).

P(X = r) = binompdf(n,p,r) og P(r1≤ X ≤ r2) = binomcdf(n,p,r1,r2)

a) P(X≤0) = P(x=0) = binompdf(20,0.75,0)

e) P(4≤X≤8) = binomcdf(20,0.75,4,8)


Svar #4
04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

synes det er for indviklet, er dte muligt at udregne skidtet i hånden?

og fro det andet så plejer vi at bruge APPS--> stats/List--->F5-->BinominalCdf, som ikke minder om det du er ind på :-(


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

samme funktion. Jeg kan bare godt lide at taste det ind direkte, istedet for i kasser. Og det er også hurtigere når du har mange næsten ens du skal udregne. Men hvorfor spurgte du når du jo godt kan? :)


Svar #6
04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

det kan jeg jo ikke? 

hvad er upper value og lower value i e´s tilfælde så?


Svar #7
04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

ahh nu forstår jeg lower value=4 og upper=8 :-D


Svar #8
04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

SÅ i en opgave som b) er det bare uppervalue=3 og lower=0

og i c) er det ??


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Pas på. I B står der P(X<3) = P(X≤2).

c) lower 10 upper 20

og i f) er upper 15, men lower er 12!!!


Svar #10
04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Hvis det ikke er til besvær og såfremt du har tid vil så ikek lige give skrive hvad du får ved de enkelte opgaver så jeg kan tjeckke efter?


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

9,095*10^13    0,0000000016       0,9961      næsten 1         0,00093536        0,5442

Det går jo hurtigt når man bruger min metode :))         


Svar #12
04. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Ok jeg indrømmer det: Din etode er klart bedre, jeg gav op på det andet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Men vigtigere, passer sandsynlighederne?


Svar #14
05. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

ja de virker sakm :-) så jeg siger manfe tak for hjælpen i øvrigt :-)


Skriv et svar til: Binominalforsøg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.