Matematik

polynomier

05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Jeg skal omskrive følgene "funktion" til (ax+b)2:

4x2-12x+9

Jeg fik så at vide, at jeg skulle bruge denne formel:

ax2+bx2+2abx

dvs. 4x2+(-12)x2+2*4*(-12)*x

men hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af NejTilSvampe

(2x-3)^2


Svar #2
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

jamen jeg skal skrive udregningerne til den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af NejTilSvampe

 du skal bruge at (a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

ledet (-2ab) kan du sætte som -12x

a^2 = 4x^2

b^2 = 9

du tager kvadrat roden af hhv. a^2 og b^2

a= 2x

b=3

du sætter ind i (a-b)^2

(2x-3)^2


Svar #4
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, men hvad sker der med -12x?


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.