Matematik

rentes regning

27. november 2004 af sunset (Slettet)
Hej, jeg har problemer med at komme videre med opgaven:

1)En person har indsat 5094,36 kr på sin konto. Beløbet er fremkommet ved at der 4 år tidligere blev indsat et beløb der er blvet forrentet med 3,15 % om året.

Jeg har fået opgaven til:
kn = ko x (1+r)
ko ~ 1703 kr

2)Renten ændres herefter til en ny værdi.
Eftr 5 år med denne rente står der 5763,80 kr.

Beregning:
kn = 5763,80 kr
ko =
r = ?
n = 5

Jeg er i tvivl om ko fra den forrige opgave skal indsættes? (1703kr)
For ellers ved jeg ikke hvorden ogave skal løses :?




Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Kommentarer til indlægget:

1) Den første opgave er ikke løst korrekt. Den relevante formel er

Kn = Ko*(1+r)^n (1)



Ko = Kn/(1+r)^n

Indsæt Kn=5094.36kr., r=3.15% og n=4, og beregn Ko en gang til.

2) Ja, du skal indsætte Ko=5094.36kr.

Samme renteformel (1). Dine værdier under 'Beregning:' er korrekte. Isolér r i renteformlen og indsæt de kendte størrelser.

//Singularity

Svar #2
27. november 2004 af sunset (Slettet)

mange tak for hjælpen! jeg prøver lige igen..

Svar #3
27. november 2004 af sunset (Slettet)

til 1) jeg skrev forkert op.. mente som du også skriver: ko = kn/1+r)^n

Det giver 1703,67 kr.

2) Er i tvivl, for der står at der EFTER 5 år med denne rente står der 5763,80 kr... dvs at det må være slutværdien = kn?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#3:

1) Ikke enig - jeg får Ko = 4500kr.

Du indsætter formentlig r = 0.315 = 31.5% (!), hvilket er forkert. Du skal indsætte r = 0.0315 = 3.15%.

2) Som sagt var jeg enig i dine værdier under 'Beregning:' i indlægget. Det fastholder jeg stadigvæk :) Husk blot, at Ko = 5094.36kr. i denne opgave.

//Singularity

Svar #5
27. november 2004 af sunset (Slettet)

1)
ups..tak for du gjorde mgi opmærksom på det! nu får jeg det også til:
4500 kr

2) Forstår stadig ikke helt hvordan den skal løses når jeg kun kender to værdier...
Kn = ?
ko = 5094,36
r = =
n= 5




Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#5: Jamen du kender tre værdier, idet

Kn = 5763.80kr.

Den oplysning må du ikke glemme :) Det kan bemærkes, at den korrekte rentefod bliver

r = 0.0250 = 2.50%

Så kan du selv tjekke, om du har regnet korrekt.

//Singularity

Svar #7
27. november 2004 af sunset (Slettet)

nårh... nu er jeg helt med!!
Vidste nemlig ikke helt om den forrige oplysning også skulle bruges! Prøve lige at udregne..

Svar #8
27. november 2004 af sunset (Slettet)

5763,80/5094,36 = 1+r^5
1,131 = 1+r^5

1+r = 5 rod 1,131 = 1,055
r = 1,055 - 1
r = 0,0555

får det ikke tilmdet samme :S

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#8: Prøv at indsætte r = 0.0555 i renteformlen og udregn Kn som om du ikke kendte den. Det giver noget mere end 5763.80kr., ikke sandt?

Regn lige efter én gang til. Jeg er helt sikker på, at r = 2.50% er det korrekte.

//Singularity

Svar #10
27. november 2004 af sunset (Slettet)

ok, det vil jeg prøve

Svar #11
27. november 2004 af sunset (Slettet)

jep så giver det: 6673,91

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#11: Ergo er r=0.0555 forkert. Du har formentlig indtastet femteroden af 1.31 i stedet for 1.131. Det giver nemlig 1.055. Vær nu omhyggelig med at indtaste de korrekte tal! Så undgår du den type fejl.

Jeg fastholder stadigvæk, at det korrekte resultat er r = 0.0250.

//Singularity

Svar #13
27. november 2004 af sunset (Slettet)

jeg ved ikke hvad jeg gør forkert.. har prøvet at tage alle decimalerne med.. men får også resultatet til_ 0,0056..

Svar #14
27. november 2004 af sunset (Slettet)

ok.. prøver igen. (Men du er altså velkommen til at gå i seng, vil ikke holde dig vågen med det her)

Svar #15
27. november 2004 af sunset (Slettet)

ja, du har helt ret!

Svar #16
27. november 2004 af sunset (Slettet)

0,02499... Mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (1)

Svar #17
27. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#14: Dine udregninger i #8 med korrektion af manglende parenteser;

"5763,80/5094,36 = (1+r)^5
1,131 = (1+r)^5

1+r = 5 rod 1,131 = 1,055
r = 1,055 - 1
r = 0,0555"

Dine beregninger er korrekte indtil tredie linie. Der skal stå

1+r = 1.024999974...

Så rentefoden er

r = 5rod(5763.80/5094.36)-1 = 0.024999973...

eller ca. 2.50%. Det står ikke til videre diskussion :)

//Singularity

Svar #18
27. november 2004 af sunset (Slettet)

yep! Giver dig fuldstændig ret! Tak for din tåldmodighed ;)

Skriv et svar til: rentes regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.