Matematik

andengradspolynomie faktorisering bevis

05. maj 2009 af maya983 (Slettet)

Jeg skal betragte f(x) = ax2 + b * x + c med en diskriminant ≥ 0 og betragte x1 og x2 som rødderne.

Da et andengradspolynomie med to rødder kan faktoriseres således: f(x) = a * (x - x1) * (x - x2)     (ret mig endelig, hvis der er noget, jeg har taget fejl af) ...

skal jeg bevise, at a * (x - x1) * (x - x2) er lig med de a * x2 + b * x + c...

Er dette korrekt?

a * (x - x1) * (x - x2) = (2 * a * x + √(b2 - 4 * a * c + b)) * (2 * a * x - √(b2 - 4 * a * c + b)) / (4 * a)

på forhånd tak


Svar #1
05. maj 2009 af maya983 (Slettet)

kom lige til at sende for hurtigt..

ligningen slutter selvfølgelig = ax2 + b * x + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 kieslich svar i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=676542

er korrekt for denne opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Er dette korrekt?

a * (x - x1) * (x - x2) = (2 * a * x + √(b2 - 4 * a * c) + b) * (2 * a * x - √(b2 - 4 * a * c) + b) / (4 * a)

Der skal være parentes efter dine c'er. det er der kvadratroden slutter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2009 af mathon

...måske lidt lettere at overskue
i denne notation
http://peecee.dk/upload/view/168670

 


Svar #5
05. maj 2009 af maya983 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, Dynin, Kieslich og Mathon!

#3: Tak, jeg fik lige sendt det lidt for hurtigt... Nu er parenteserne rettet. :-)


Skriv et svar til: andengradspolynomie faktorisering bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.