Matematik

Toppunkt

05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Bestem toppunkt for prablen:

y = x2 - x - 2

Xt = -b/2a = 1/(2*1) = 0,5

d = b2-4ac = -12 - (4*1*-2) = 7

yt = -d/4a = -7/4*1 = -1,75

Men for yt giver lommeregneren resultatet -2,25


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Kig lige på din beregning af d igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af mathon

a = 1
b = (-1)
c = (-2)

d = b2- 4ac = (-1)2 - 4*1*(-2) = 1 + 8 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

En lidt nemmere måde at beregne yt er bare at indsætte det fundene yx ind i ligningen altså:

y=0,5^2-0,5-2=-2,25


Svar #4
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Okay, ja. nu får jeg det også til 9.

mange tak :)


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.