Matematik

lineær vækst

05. maj 2009 af Becky4 (Slettet)

Hej folkens,

Har virkelig brug for hjælp, så håber i er friske....

Opgaven lyder:

y= 25,927x + 1307,6

y = energiniveauet pr. min (målt i cal/min) og x= pulsen, målt i hjerteslag pr. minut.

Beregn ud fra modellen den procentvise stigning i energiforbruget pr. min, når pulsen stiger fra 80 til 120.

Andet delspørgsmål lyder:

Bestem ud fra modellen, hvor meget energiniveauet pr. min stiger, når pulsen vokser med 1 hjertesalg pr. min. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af webnord (Slettet)

del 1

y80 = 25,927*80+1307,6 = 3381,76

y120 = 25,927*120+307,6 = 4418,84

procentvise stigning

4418,84/3381,76=1,3066 =30,66%

del 2

y80 = 25,927*80+1307,6 = 3381,76


y81 =25,927*81+1307,6 = 3407,87

stigning 3407,87-3381,76 =25,927


Svar #2
10. maj 2009 af Becky4 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.