Matematik

Hjælp det Haster ???? Forskrifter..

05. maj 2009 af Den-Seje (Slettet)

når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften y = 31,5*0,887^t

hvor t er tiden

a) bestem t udtrykket ved y

nitratindholdet i spinat ændre sig samtidig og følger forskriften z = 20,3+61,4*0,887^t

hvor t er tiden

b) bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet

plz hjælp jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af NejTilSvampe

du deler med 31,5 og tager log på begge sider  HINT: log(a^t) = log(a)*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af mbujo (Slettet)

a) Der skal du isolere t. Dette kan gøres vha. en af disse regler : http://formel.dk/matematik/simple_regneregler/logaritme.htm

b) Der indsætter du bare t fra opgave a på t's plads i formlen for z.


Svar #3
05. maj 2009 af Den-Seje (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men fik også en anden opg. hvor jeg fik at vide hvad y var. Men skal jeg så bare gøre det  samme eller ?..

forstår det ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2009 af mbujo (Slettet)

#3 > Det giver ikke meget mening, da vi ikke kender til den anden opgave og om det har nogen sammenhæng. Du skal lige huske at vi har ikke samme viden som dig omkring hvad opgaverne går ud på, medmindre du skriver det til os :) Men hvis den opgave du skrev til os her er uafhængig af andre opgave, så er det vi har skrevet til dig korrekt :)


Skriv et svar til: Hjælp det Haster ???? Forskrifter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.