Matematik

Hjælp det Haster.. Forskrifter..

05. maj 2009 af [email protected] (Slettet)

 når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften y = 31,5*0,887^t

hvor t er tiden

a) bestem t udtrykket ved y

nitratindholdet i spinat ændre sig samtidig og følger forskriften z = 20,3+61,4*0,887^t

hvor t er tiden

b) bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet

plz hjælp jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af peter lind

a) Beregn logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Det fører til en ligning i t, som er nem at løse.

b) sæt t fra resultatet i a ind i ligningen for z


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af webnord (Slettet)

1. del...

Håber du kender til logaritme.

bestem t udtrygt ved y

y=31,5*log(0,887)*t

t= y/(31,5*log(0,887))


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af webnord (Slettet)

2. del

z=20,3+61,4*log(0,887)*t

z=(20,3+61,4*log(0,887)*y)/(31,5*log(0,887))


Svar #4
05. maj 2009 af [email protected] (Slettet)

 Den sidste del du lavet var vel forskriften el. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2009 af webnord (Slettet)

jep men det kan forkortes til

z=20,3 +  (61,4*y) / (31,4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af webnord (Slettet)

se evnt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=457080


Svar #7
05. maj 2009 af [email protected] (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp det Haster.. Forskrifter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.