Matematik

differentiatione

07. maj 2009 af MRL (Slettet)

da jeg ikke er så god til differentiering håber jeg nogel kan hjælpe og forklare mig hvorda nman gør.

jeg har følgende funktion f (x)=x2 +5x og jeg skal finde f'(x).

hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Du skal tænke på, at det opløftede tal skal du gange ned:

f(x)=x2 + 5x

f'(x)=2*x2-1+5 = 2x+5

Når du alene differentere 5x, hedder den kun 5.

Du skal anvende denne regel: axa-1, dvs. har du xa vil den differentieret hedder: axa-1


Skriv et svar til: differentiatione

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.