Matematik

haster

08. maj 2009 af annekvist (Slettet)

 hej. er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

en funktion f er bestemt ved f(x)=b*a^x. grafen for f går giennem punkterne (2,20) og (4,80). 

bestem tallene a og b. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

der må gælde: 80 = b*a4  og 20 = b*a2.  du kan nu dividere den sidste ligning op i den første:

80/20 = (b*a4)/(b*a2)    reducer denne og du finder a...  sæt derefter a ind i 20 = b*a2. og du finder b.


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.