Matematik

faktoriser polynomiet

08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Når der står i en opgave at man skal faktoriserer polynomiet, skal man så

1) bruge formlen f(x)=a(x-r1)(x-r2)

2) sætte selve polynomiet i parenteser, og hvis man så udregner de 2 parenter får man den oprindelige funktion

Et andet spørgsmål, min lommeregner siger at når jeg solver: x^2-x-2 så giver det x=-1 V x=2 .. Men jeg kan ikke se at det bliver 2, jeg får hele tiden -2: ((1±√9)/2*1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

((1±√9)/2*1) = (1+3)/2 eller (1-3)/2 = 4/2 eller -2/2 = 2 eller -1  så du har sat udregningen rigtigt op. må skyldes en taste fejl, hvis du ikke får det rigtige.


Svar #2
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Når, jeg har indset min fejl nu.. -b bliver jo til positiv. Tak..

Et andet spørgsmål: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6.

Jeg har sat -2 ind på x's plads, og derefter isolerert k. Jeg får k=1, mens facit siger det er k=2.

p(-2)=(-2)^3 + k * (-2)^2 - 3 * (-2) + 6 = -8 + k*(-4) - (-6) + 6 = -8+k*(-4)+6+6 = 4+k*(-4) <=>

-4 = k*(-4) <=>

1=k


Svar #3
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Er der nogen der også kan svarer på mit første spørgsmål i #0


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#0  ja det er 1) der menes med faktorisering.
 

#3 Et andet spørgsmål: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6.

Jeg har sat -2 ind på x's plads, og derefter isolerert k. Jeg får k=1, mens facit siger det er k=2.

p(-2)=(-2)^3 + k * (-2)^2 - 3 * (-2) + 6 = -8 + k*(-4) - (-6) + 6 = -8+k*(-4)+6+6 = 4+k*(-4) <=>

                                                                                 ^   (-2)^2 = 4   men så giver det k = -1.


Svar #5
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#4 så er facit forkert!

Der med faktorisering, der siger facit OGSÅ at man skal sætter parenteser rundt om ledene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

hvilken bog bruger du, måske har jeg den.


Svar #7
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

"Vejen til matematik"


Svar #8
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

... stx


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

sorry, har kun B1 hjemme. men den er kendt for at være fyldt med fejl. Ofte er der også forkerte numre på opgaverne i facitlisten. Dit svar står nok under et forkert nummer :)


Svar #10
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#9 ja, det sagde min lærer nemlig også. Mange tak.


Skriv et svar til: faktoriser polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.