Matematik

proportionalitet

09. maj 2009 af Bøllemis123 (Slettet)

Hej,

Jeg skal til skriftlig matematik eksamen på b-niveau på mandag er støt på en opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af at løse, den lyder således:

Om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvardratet på en variabel d.

Bestem N udtrykt ved d?

Nogle der kan hjælpe mig, og endnu bedre nogen der kan finde på andre opgaver som jeg kan løse evt. med bare normal proportionalitet fremfor omvendt? (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

At y er omvendt proportioal med x betyder at y kan skrives som y=k/x, hvor k er en konstant. I din opgave  er y=N. På højre side indgår kvadratet på variablen så x=n2. Alt i alt får du så N=k/n2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#1 men er det ikke det samme som N=c*(1/n^2) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af peter lind

Jo det er det.


Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.