Matematik

stokastisk variabel

09. maj 2009 af Rabis (Slettet)

Hej

Jeg har lidt svært ved denne type af opgaver, håber at der er nogen der kan hjælpe mig :-)

c) En normalfordelt stokastisk variabel  X har middelværdi 3 og spredning 2

- Bestem p(X < eller = 5)

- Bestem P(1,5 < eller = X < eller = 5,5)

´Håber på et forklarende svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

Du kan direkte slå P{X≤5) op i for eks. regneark og sandsynligvis også på CAS værktøjer. Den anden kan findes af P{1,5 ≤X≤5,5} = P{X≤5,5}  - P{X<1,5}


Svar #2
09. maj 2009 af Rabis (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtigt.. altså det her er et spg der kan komme til mat skriftlig uden hjælpemidler og jeg er lidt bange for at det også kommer til eksamen på mandag :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af peter lind

Når du regner med normalfordelingen med konkrete tal skal det altid slås op et eller andet sted. Hvis du har en tabel over normalfordelingen med middelværdi 0 og spredning 1, kan du bruge den idet (X-m)/s er normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1, hvis X er normalfordelt med middelværdi m og spredning s.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis det er uden hjælpemidler, skal du bede den tilsynsførende om et normalfordelingspapir (de ved ikke hvad for et det er, men jeg tror det er lyserødt og så står der noget både i hjøre og venstre side af papiret, den ene side er i rene tal, den anden i procenter, 0,001 til 0,999). Det er måske uddelt på forhånd, men det er din pligt at bruge det rigtige papir.

PÅ x -aksen midtfor sætter du et mærke for 3, og 2cm til højre et mærke for 5. Gå op fra 3, til ud for 50%. altså sæt et punkt i (3,50%) . Gå op fra 5 til ud for hvor der står Φ(μ+σ) afsæt et punkt i (5, Φ(μ+σ) ). lav også et mærke for 1. gå op til udfor Φ(μ-σ) og afsæt et punkt i (1, Φ(μ-σ) ).  Φ betyder normalfordelingsfunktionen, μ er middelværdien (3) og σ er spredningen (2). derfor 3 - 2 = 1 og 3+2 = 5.  Tegn nu en ret linje gennem de tre punkter.

P(X≤5) finder du ved at gå op fra 5 til grafen og aflæse procenten ude i siden.

P(1,5≤X≤5,5) = P(X≤5,5) - P(X≤1,5)   gå op fra 5,5 til grafen og aflæs, gå op fra 1,5 til grafen og aflæs, træk de to tal fra hinanden.


Svar #5
10. maj 2009 af Rabis (Slettet)

tak for hjælpen håber jeg klarer den hvis det kommer imorgen :)


Skriv et svar til: stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.