Matematik

Hjælp til matematikopgaver

10. maj 2009 af christinabjerg (Slettet)

Hej.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af disse opgaver i min matematik.

det ville være virkelig fantastisk hvis nogle ville fortælle hvordan man gør....

- Hvor stor er jordens omkreds, når jordens radius er 6.370?

- Udregn omkredsen både for = 3 og for = 3,1415927

- Beregn jordens overfladeareal. Radius kan sættes til 6 * 10^6 m

- Jordkloden er dækket af 3,61 * 10^14  kvadratmeter vand. Hvor stort er landareal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af webnord (Slettet)

a:
       omk. = 2 * pi * r
       omk. = 2 * pi * 6370 -> 40.023,9 km

b:
      omk = 2 * 3 *6370
      omk = 2 * 3,1415927 * 6370

c:
     Her regner man sikkert med at jorden er en cirkulær kugle:
     areal = 4 * pi * r
     
areal = 4 * pi * (6 * 106)2=  4,52 * 1014 m2

d:
     4,52 * 1014 - 3,61 * 1014  = 0,91 * 1014 m2


Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.