Matematik

Reduktion

10. maj 2009 af HUA (Slettet)

Jeg har problemer med at reducere.

Fx.

(a2 - 4ab + 4b2) / (2a - 4b)

dette kan jeg reducere til (a - 2b)2 / (2a - 4b) og så kan jeg ikke komme videre. Lommeregneren siger at det giver (a -2b) / 2, men jeg forstår ikke hvorfor.

Et nyt eksempel:

(2x - 6y) / x2 - 6xy + 9y2 dette får jeg til (2x - 6y) / (x - 3y)2. Igen siger lommeregneren at det giver 2 / (x - 3y) og igen forstår jeg ikke hvorfor det giver dette. Er der nogen der kan forklare mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

1. Sæt 2 udenfor en parentes i nævneren: (2a - 4b) = 2(a-2b). Nu kan du forkorte.

2. Det samme


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Prøv at bruge en kvadratsætning på tælleren.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2009 af Plus (Slettet)

hvordan kan man regner det ud på lommeregneren?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

se : https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=680085


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hmm har selv lidt svært ved at løse den kan jeg se..

a^2-4ab+4b^2/2(a-2b)

Og hvis jeg skal bruge kvadratsætningen på tælleren så er der noget til "overs" hva skan jeg gøre ved det?

(a-b)^2+3b^2-2ab/2(a-2b) passer dette?

Jeg kan stadig ik forkorte noget?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

(a2 - 4ab + 4b2) / (2a - 4b) =

(a - 2b)2 /(2 (a - 2b)) =

(a - 2b) / 2


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.