Matematik

potensfunktion

10. maj 2009 af boxi (Slettet)

Hej!

sidder med et færdighedssæt som jeg øver mig på til eksamen i morgen.

er kommet til en opgave som lyder

Funktionen f(x)=b*x^a opfylder at:

f(2) = 2 og f(4) = 16

bestem tallene a og b

hvordan gør man dette? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af jakobhove (Slettet)

a = log(y2)-log(y1)/log(x^2)-log(x1)

a= log(4)-log(2)/log(16)-log(2)

b=y1/x1^a (...)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2009 af villylave (Slettet)

Og hvad så hvis man bliver bedt om at gøre det uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af mathon

16 = b*4a = b*22a
2 = b*2a                        som ved division giver

8 = 2a

23 = 2a

a = 3    hvoraf

2 = b*23 = 8b

b = (1/4) 

f(x) = y = (1/4)*x3


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.