Engelsk

engelsk gramma

11. maj 2009 af rotata (Slettet)

Hej :)

Skal til engelsk eksamen i morgen skriftlig, og ville høre om der er nogen som har nogle gode notater til grammatik delen.? Jeg har lidt problemer med at formulere hvorfor jeg ændre forskellige ting. Kan nemt finde fejlene, men ikke sige hvorfor de er forkerte. Håber nogle kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2009 af anna:D (Slettet)

ja, jeg skal op onsdag (går på hf) og gad egentlig også godt have nogle råd mht. grammatikdelen.. sidst fik jeg 02 i engelsk terminsprøve.. så kunne være dejligt hvis der var nogle der gad at hjælpe mig med nogle gode notater...

det er bare altid det fag jeg får dårligst karakter i /: det fag jeg er dårligst i.. får altid 2-4


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2009 af Naadja (Slettet)

GRAMMAR CHECK:
- her er en hurtig liste over ting i skal være opmærksom på. I kan selv slå på i en grammatik bog og få uddybet.

KONGRUENS: grundled og udsagnsled skal være samme tal og person
- vær opmærksom ved:
there (der er..)
who, which (som, der) - hvad fører det tilbage til?
Information, advice, progress..

EJEFALD: >s eller of-konstruktion?
OBS: et treårsbarn ? a three-year-old child

KENDEORD: he is a teacher (han er lærer)
- go out into nature (ikke kendeord v. utællelige begreber), society, life, science, pollution
- the USA!

ADJEKTIVER: falsk komparativ:
He had a small house (han havde et mindre hus)
-støtteord: the young one/the young

ADVERBIER: husk -ly, når biordet lægger sig til tillægsordet, et andet biord, eller en hel sætning
Naturally, she was singing beeautifully

placering: store led først eller sidst i sætningen

VERBER: ing-form eller simpelt tid. (begrænset brug af ing-form)

PRONOMEN: hvor: when om tid, where om sted
Who: når der = som om person, which om ting, stedWhom = objekt, whose= genitiv


PRÆPOSTIONER: aldrig præposition foran that
It was due to the fact that....

STORE BOGSTAVER: Danes, Danish, Protestant, a Conservative, First World War, the King, Christmas, titler og overskrifter!

At lykkes: he succeeded in helping me

komma: aldrig komma foran that

STAVNING!

held og lykke.


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. maj 2009 af nana20 (Slettet)

skal selv op imorgen

Vedhæftet fil:grammar.doc

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2009 af Suba (Slettet)

tusind tak for en super god oversigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. maj 2009 af singlewoman41 (Slettet)

super godt svar, tak for det!


Skriv et svar til: engelsk gramma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.