Matematik

Isolering

11. maj 2009 af HansL (Slettet)

Hejsa, er der en, som trin for trin kan vise hvordan man omskriver:

a = (b × c) / (d - b × e)

til

b = (a × d) / (a × e + c)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af NejTilSvampe

 a=(bc)/(d-be)          gang nævneren på begge sider

a(d-be)=bc               gang a ind i parentesen

ad-abe=bc               del med c på begge sider

(ad-abe)/c=b            voila


Svar #2
11. maj 2009 af HansL (Slettet)

#1 Du har ikke isoleret b


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af NejTilSvampe

 nej sry jeg har sovet prøver igen

bc=ad-abe

bc=a(d-be)

bc/a=d-be

bc/a+be=d

c/a+e=d/b

(c/a+e)/d=1/b

b=d/(c/a+e) 

b=ad/(ae+c)


Svar #4
11. maj 2009 af HansL (Slettet)

Takker ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af NejTilSvampe

 det sidste trin ganger du a med e for at det kan komme med på brøk stregen. du behøver ikke.


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.