Matematik

Reducering

12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

Bestem værdien af (x + h)2 – h(h + 2x), når h = 2 og x = 3, og reducer udtrykket (x + h)2 – h(h + 2x),

(x + h)2 – h(h + 2x)
(3 + 2)2 – 2(2 + 2 · 3)
52 – 2(2 + 6)
25 – (4 + 12)
25 – 12
9

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af webnord (Slettet)

du ska reducer udtrykket

(x+h)2 - h(h+2x)
(x2 + h2 + 2hx) - (h2+2hx)
x2

bestem værdien
32


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2009 af NejTilSvampe

 det smarteste vil være at reducere først. men ja.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2009 af Brendstrup (Slettet)

Ja det stemmer, men du skal jo også reducere selv udtrykket så det villa da være nemmere og reducere først, og så indsætte h- og x-værdierne bagefter :)

altså :

(x+h)2 -h(h+2x)       =

x2+h2+2hx-h2-2hx  =

x2

Og så bare indsæt

32=9

Så har du jo både reduceret udtrykket, og udregnet det med x=3 og h=2 hvilket sparer dig for dobbelt arbejde :D I hvert i fald sådan jeg ville gøre ; )


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2009 af Dîor (Slettet)

Ja det passer.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.