Matematik

mængderegneregler

12. maj 2009 af jyden90 (Slettet)

hvordan ganger man talmængden A med sig selv (dvs A*A eller A^2)? - hvis A fx er {1,2} eller {1,2,3} hvad er så A^2? og hvad menes der med A^(2) når A igen er {1,2} eller {1,2,3}?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af peter lind

Den første vil give {(1,1), (1,2) (2,1), (2,2)} . Du kender det i virkeligheden godt fra vektorrum. R2 vil således være det normale 2-dimensionale vektorrum, R3 det 3-dimensionale


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2009 af Dynin (Slettet)

A×B:={ (a,b) | aεA Λ bεB } ... specielt er A2=A×A={ (a1,a2) | a1εA Λ a2εA }


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af mathon

specifikt

når A er {1,2} eller {1,2,3}

er
A*A  = A2 = {(1,1),(1,2),(1,3),(2,1),(2,2),(2,3)}


Skriv et svar til: mængderegneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.