Matematik

parabel

13. maj 2009 af mia-friis (Slettet)

hej jeg har et stort problem /:

Jeg skal bestemme en ligning for en parabel, hvis graf går gennem et punkt med koordinaterne(2,10). desunden har parablen tppunkt i (-4,5) HJÆLP !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af peter lind

En parabel med toppunkt i (-4,5) vil have ligningen y=a(x+4)2+5


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af mathon

hvoraf

f(x) = y = a(x2+8x+16) + 5
og
10 = a(2+4)2+5

5 = 36a


Svar #3
13. maj 2009 af mia-friis (Slettet)

ehm okay (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2009 af mathon

a = (5/36)

og dermed

f(x) = y = (5/36)(x2+8x+16) + 5 = (5/36)x2 + (10/9)x + (65/9)


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.