Musik

Skalarprodukt

14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg har aldrig fattet det!

Find vinklerne mellem følgende vektorer:
 

a=(2;3) og b=(-3;11)

Hvad gør jeg?


Svar #1
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg tror jeg har den!!!

= 2*(-3)+3*11 / √22+32 * √(-3)2+112 = 27 / √13*√130 = hm???


Brugbart svar (3)

Svar #2
14. maj 2009 af bolani (Slettet)

Du mangler paranteser og så er nævneren lidt forkert -

Se vedhæftet fil..

Spørg igen hvis du er i tvivl.. :)

Vedhæftet fil:cosθ.doc

Svar #3
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg kan desværre ikke åbne filen...


Brugbart svar (3)

Svar #4
14. maj 2009 af mathon

|a| =√(22+32) = √(13)

|b| =√((-3)2+112) = √(130)
 

cos(V) = (a*b)/(|a|*|b|) = (2*(-3)+3*11)/(√(13)*√(130)) = (-6+33)/(√(13)*√(13)√(10)) =

27/(13√(10)) = 0,656781

vinkelmål → Degree

V = cos-1(0,656781) = 48,9°
og
180° - 48,9° = 131,1°
 


Svar #5
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

uhh, nu kan jeg åbne filen :o)

og tak for skrevet mathon - nu er jeg måske godt rustet til imorgen :)


Svar #6
16. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg ved ikke hvor ''skrevet'' er kommet fra, men der skulle stå tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Skalarprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.