Matematik

Determinant

14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Beregn determinanten mellem følgende vektorpar:
 

a= (2;3) & b= (-3;11)

= 17???


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af badooo (Slettet)

2*11 - 3*(-3) = 22 -(-9) = 31

med forbehold for regnefejl.


Svar #2
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

juhu, jeg er på rette vej :) tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af Jessica1

får det også til 31 :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af mathon

OK


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Lad nu c = (0,1) være givet.

Vi ser nu, at associativiteten fejler under multiplikation, thi "(ab)c" er forskellig fra "a(bc)".

Sammensætter vi vektorerne med passende dimensioner, kan vi ligeledes for kommutativiteten til at fejle over for multiplikation. To begreber, formuleret som aksiomer, fejler altså for andre størrelser, men de virker åbenlyse for tal (skalar). 

Det er en sjov tanke, som man kan more sig med en sen aften :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2009 af ...Style... (Slettet)


Skriv et svar til: Determinant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.