Matematik

det er en haster

15. maj 2009 af Tobsorensen (Slettet)

hej allesammen::

hvor mange tecifrede tal abc findes således at summen af a + b = c?

på forhånd tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af c_aastrup

Hejsa :)

Jeg forestiller mig

(a,b,c) = (100,899,999)

ikke er det samme som

(a,b,c) = (899,100,999)
 

Laveste trecifrede tal: 100, højeste trecifrede tal 999

999 = 100 + 899

       = 101 + 897

      ...

       = 899 + 100

Hvis vi tæller efter så er der 799 kombinationer af a og b der giver c = 999.

Ligeledes vil der være 798 der giver c = 899, og sådan fortsætter vi nedad indtil vi når til den ene kombination af a og b der giver c = 200

200 = 100 + 100.

Hvor mange er det ialt? Det er s = 1 + 2 + 3 + ... + 798 + 799.

Enten kender du tricket til en sum som denne og ved, at s = 319 600

Hvis ikke, så betragt'

1 + 799 = 800

2 + 798 = 800

osv. Det kan du gøre 399 gange. Du skal bare huske at du ikke har talt tallet 400 med så vi får

s = 800 * 399 + 400 =  319 600


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2009 af ibibib (Slettet)

112

123

213

134

314

I alt:

14 + 10 + 6 + 2 + 4 = 36

Tæl selv efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af c_aastrup

Jeg forstod "tecifrede" som trecifret. Det var det du mente, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2009 af c_aastrup

#2

Du glemmer da vist tal som 101 og 202 i dine beregninger.

De må vel også tælle med, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2009 af c_aastrup

Udfra #2 har jeg muligvis misforstået opgaven. Jeg troede at alle tre a,b og c skulle være trecifrede tal.

Det gør jo summen lidt lavere.

Hvis a,  b og c  er tal i { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 }, så bliver det lidt nemmere.

Højeste er 9, laveste er 1.

Jeg bruger samme tilgang som ovenfor

9 = 8 + 1

   = 7 + 2

  ...

  = 1 + 8

Der er 8 summer der giver 9. Der vil være 7 summer der giver 8 osv, og vi har

1 + 2 + 3 + 4 + ...+ 8 = 36

Men når den eneste betingelse er at abc er et trecifret tal, så er der mulighed for at b = 0. Det giver

101, 202, 303, ... 909,

Der er 9 stk.

Og svaret bliver derfor samlet til 45


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2009 af ibibib (Slettet)

#4 Jo , 0 er forsvundet fra #2.


Skriv et svar til: det er en haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.