Matematik
vektorhjælp plz
01. december 2004 af
madsus (Slettet)
HEj!
JEg ønsker hjælp til en vektoropgave. I en plan er givet to vektorer a og b. Det vides, at:
IaI (længden) = 5, IbI = 2 og vinklen imellem dem er givet ved 30 grader.
Så skal jeg bestemme de reelle værdier for t, idet arealet af det paral.gram, der udspændes af vektor a og vektor (a+tb), er givet ved 20.
JEg er mere eller mindre på bar bund. Jeg har fundet skalarproduktet mellem
a og b. Det var cos30 * 10
HJÆLP :)
JEg ønsker hjælp til en vektoropgave. I en plan er givet to vektorer a og b. Det vides, at:
IaI (længden) = 5, IbI = 2 og vinklen imellem dem er givet ved 30 grader.
Så skal jeg bestemme de reelle værdier for t, idet arealet af det paral.gram, der udspændes af vektor a og vektor (a+tb), er givet ved 20.
JEg er mere eller mindre på bar bund. Jeg har fundet skalarproduktet mellem
a og b. Det var cos30 * 10
HJÆLP :)
Svar #1
01. december 2004 af Damon (Slettet)
areal=det(a,(a+tb))>=> |a-hat*(a+tb)|= 20 så prikker du ind i parantesen og får:
|a-hat*b*t|= 20 da a*a-hat =0 (de er selvf vinkelrette)
a-hat*b kan du regne ud det er det(a,b) og giver 5 - derfor:
|t*5|= 20 <=>
|t|=4 <=>
t=+/-4
|a-hat*b*t|= 20 da a*a-hat =0 (de er selvf vinkelrette)
a-hat*b kan du regne ud det er det(a,b) og giver 5 - derfor:
|t*5|= 20 <=>
|t|=4 <=>
t=+/-4
Skriv et svar til: vektorhjælp plz
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
