Samfundsfag

værdilinjen og den kulturelle kode

17. maj 2009 af Pusle LL (Slettet)

Hejsa :)

Er der nogen, der kan fortælle mig hvad værdilinjen går ud på indenfor politik? I forbindelse med mit AT skal jeg inddrage værdilinjen, da jeg skal se hvor DF og Det Radikale Venstre står i forbindelse med integration. Det ligger naturligvis i hver sin ende, men forstår den alligevel ikke helt.

Og så er der den kulturelle kode, som jeg også skal inddrage ligeledes i forbindelse med integration. Er der nogen, som kan forklare mig den?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af paro- (Slettet)

 Værdilinjen betegner, hvor partierne ligger på den værdæpolitiske skala, som normalt ser således ud:

Ø-SF-S-R-LA-V-C-DF

Med hensyn til integrationen vil den ligne meget. Måske kan man bytte om på S og R, og V og C.

Hvis man i stedet vælger at lave en værdilinje over holdningen til velfærd og skatter skal DF fx flyttes længere til venstre, mens LA kommer til at ligge helt til højre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2009 af um (Slettet)

hvilke partier er de her:

Ø:

SF:

S:

R:

LA:

V:


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2009 af Sarahx (Slettet)

Ø = enhedslisten

SF  = socialistisk folkeparti

S = socialdemokratiet

R = radikale venstre

LA = liberal alliance

V = venstre


Svar #4
18. maj 2009 af Pusle LL (Slettet)

Okay mange tak paro :)

Men kan man definere værdilinje? Er det bare en linje hvorpå man kan se, hvor de forskellige partier står i forhold til nogle problemstillinger?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af casparado (Slettet)

Værdi dimensionen er defineret udfra om der er tale om værdipolitiske spørgsmål, f.eks. Miljø, indvandring og retspolitik


Svar #6
24. maj 2009 af Pusle LL (Slettet)

okay mange tak. For at tage fat på integration og vi siger at Det Radikale Venstre og DF  ligger i hver sin "ende" hvad kalder man så "enderne"? hvis der er nogen der forstår det?


Skriv et svar til: værdilinjen og den kulturelle kode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.