Matematik

2.gradspolynomier: Haster

17. maj 2009 af UptiVupti (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har denne her mat aflevering får til imorgen, men kan ikke helt finde ud af den her opgave.

Givet funktionen f(x)=(-1/2x)^2+3x-5/2

a.Bestem koordinatsættene tilgrafens skæringspunkter
med koordinatsystemets akser.
 

b. Løs ligningen f(x)=-6

Tak for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud?


Svar #2
17. maj 2009 af UptiVupti (Slettet)

Skæringen med y-aksen: (0,c).. For at finde skæringen med x-aksen skal man først finde d. Derefter skal man udregne x. men ved bare ikke om det er den rigtige måde


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad gælder for x, når der kigges på skæring med y-aksen? Hvad gælder for y, når der kigges på skæring med x-aksen?


Svar #4
17. maj 2009 af UptiVupti (Slettet)

Hvad gælder for x, når der kigges på skæring med y-aksen? at x er 0

Hvad gælder for y, når der kigges på skæring med x-aksen? at y er 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, det kan du så bruge til at finde skæringerne med de to akser.


Svar #6
17. maj 2009 af UptiVupti (Slettet)

hmm, oki, men skal man så bruge de her formler

-b/2a og -d/4a
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Nej.


Svar #8
17. maj 2009 af UptiVupti (Slettet)

hmm så forstår jeg det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2009 af mathon

f(x) = y = (-1/2x)2 + 3x - (5/2)

skæring med x-aksen
                 dvs y = 0
                 hvoraf
                 0 = (-1/2x)2 + 3x - (5/2)


skæring med y-aksen
                dvs x = 0
                hvoraf
                y = (-1/2*0)2 + 3*0 -(5/2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2009 af webnord (Slettet)

æv lavede den klassiske fejl  - fejl i lig.doc

Vedhæftet fil:lig.doc

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. maj 2009 af webnord (Slettet)

ok nu

Vedhæftet fil:lig.doc

Svar #12
17. maj 2009 af UptiVupti (Slettet)

oki tak for hjælpen allesammen


Skriv et svar til: 2.gradspolynomier: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.