Oldtidskundskab

etikken i oldtiden og i dag?

22. maj 2009 af chiliconcarne (Slettet)

Hej!

jeg er i gang med AT omkring om Aristoteles' etik og tanker om det gode liv sammenlignet med Fernando Savaters (moderne filosof) tanker om det samme. De tænker næsten ens og derfor skal jeg nu til at diskutere HVORFOR de gør det.. hvad der kunne lægge til grund for dette?

Jeg har overvejet noget om, at det er fordi han nærmest var grundlæggeren af disse begreber, og at fordi grækerne dengang var et af de mest avancerede samfund og derfor har man beholdt den tids fiosofi.. men det er bare lidt løst, så har i ideer og overvejelser omkring det? evt. noget med tiden at gøre?

Tak (:


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. maj 2009 af gulbeyaz (Slettet)

"fordi grækerne dengang var et af de mest avancerede samfund og derfor har man beholdt den tids fiosofi.. "

Det kan du i princippet ikke sige. Et samfund er altid avanceret, uanset om det er græsk, dansk eller andet. Grækerne i oldtiden var bare meget præget af politik (bl.a.), som (bl.a.) gjorde at de tænkte i andre baner end andre dengang.

Nu kender jeg godt nok ikke Fernando Savaters, men det kan være at han er blevet inspireret af Aristoteles og vil i den forbindelse fortsætte med at videreføre de idéer og tanker, som Aristoteles gjorde.

Det kan være en mulighed, men jeg ved selvfølgelig ikke om det lige præcis er sådan Savaters tænker, men han må jo på en eller anden måde have beskæftiget sig med Aristoteles og hans værker/tanker/whatever.

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig mere :(

Håber du finder ud af det :)


Skriv et svar til: etikken i oldtiden og i dag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.