Matematik

Diskriminant bevis!

22. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

ax^2 + bx +c = 0
x^2 + (b/a) + (c/a) = 0
x^2 + (b/ax) = - (c/a)
(x+(1/2)*(b/a))^2 - ((1/2)*(b/a))^2 =-(c/a)
((x+(b/2a))^2= (b/2a)^2 - (c/a)
(x+(b/2a))= b^2/4a^2 - ((4a*c)/(4a*a))


 

jeg kan ikke finde ud af hvor 1/2 kommer fra!! HJÆLP!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: "Completing the square" - ved brug af kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Ja, tjek at

(x+(1/2)*(b/a))^2  = x^2 + (b/a)x + ((1/2)*(b/a))^2,

for så er jo

(x+(1/2)*(b/a))^2 - ((1/2)*(b/a))^2 = x^2 + (b/a)x,

som er venstresiden i ligningen ovenover.

Med andre ord, du foretager bare en omskrivning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2009 af NejTilSvampe

 Et godt råd jeg har fundet skulle virke godt er at starte med løsningsformlen for en andengradsligning og gå baglæns. Alt ser meget mere overskueligt ud (i mine øjne) hvis man gør det på den måde, og når du først forstår det kan du nemt lave beviset forfra eller bagfra, hvad end du ønsker.

x=(-b±√D)/2a

2ax = -b ±√D

2ax+b = ±√D

(2ax+b)2 = D = b2-4ac

ganger (2ax+b)2 ud ved hjælp af kvadratsætningen.

4a2x2 + b2 + 4abx = b2 - 4ac

b2 går ud med sig selv

4a2x2 + 4abx = - 4ac

Du opdager der står 4a foran hvert led og deler derfor med 4a.

ax2+bx=-c

Ved ikke om det bare er mig, men jeg finder det ihvertfald meget nemmere at forstå hvis man gør det sådan. 


Svar #4
22. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2009 af mathon

i oversigt
se
http://peecee.dk/upload/view/171685


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2009 af mathon

hvis du insisterer på metoden
i #0
så se
http://peecee.dk/upload/view/171695


Skriv et svar til: Diskriminant bevis!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.