Matematik

toppunktets andenkoordinat bevis!

23. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

jeg kan bevise førstekoordinatet, men er røv til at reducere!

altså jeg ved det ser sådan her ud:

y=a*(-b/2a)^2+b*(-b/2a)+c

men hvordan jeg for det til  b^2-4ac/4a og det blir til d/4a ved jeg ikke!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af Esbenps

y = a*(-b/2a)2 + b*(-b/2a) + c

= a*(b2/4a2) - b2/2a + c

= b2/4a - b2/2a + c

= b2/4a - 2b2/4a + 4ac/4a

= (-b2+4ac) / (4a)

= - (b2 - 4ac) / (4a)

= -d/4a


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2009 af Isomorphician

y = a(-b/2a)2 + b(-b/2a) + c <=>

Potensen udregnes:

y = a(b2/4a2) - (b2/2a) + c <=>

a ganges ind og forkortes:

y = (b2/4a) - (b2/2a) + c <=>

Der oprettes fællesnævner:

y = (b2/4a) - (2b2/4a) + (4ac/4a) <=>

Der sættes på fælles brøkstreg:

y = (b2 - 2b2 + 4ac)/4a <=>

Der reduceres:

y = (-b2 + 4ac)/4a <=>

y = d/4a, da d = -b2 + 4ac


Svar #3
23. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

TAAAAK!!! SKØNT!


Skriv et svar til: toppunktets andenkoordinat bevis!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.