Matematik

Kvadratsætning

24. maj 2009 af Kloge (Slettet)

Hej mennesker.

Jeg sidder og bøvler med en opgave om kvadratsætninger. Jeg ved ik om den er rigtig, men har regnet på den:

Opgave: 2(a+b)^2 - 4b(a-b)

Løsning: 2a^2 - 2b^2 + 2ab

Er det forkert :/ ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Isomorphician

2(a + b)2 - 4b(a -b) =

2(a2 + b2 + 2ab) - 4ab + 4b2 =

2a2 + 2b2 + 4ab - 4ab + 4b2 =

2a2 + 6b2


Svar #2
24. maj 2009 af Kloge (Slettet)

(2a - b)(2a + b) - 4(a + 3b)^2 + 4b(6a - 1)
= 4^2 - b^2 - 4(a^2 + 9b^2 + 6ab) + 24ab - 4b
= 10b^2 + 30ab - 4b
 

Er den rigtig??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af Isomorphician

(2a - b)(2a + b) - 4(a + 3b)2 + 4b(6a - 1) =

4a2 - b2 - 4a2 - 36b2 - 24ab + 24ab - 4b =

.....


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.