Matematik

Væksthastighed

24. maj 2009 af Anna Dahlmann (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg sidder med et spørgsmål hvor jeg skal omtale differentialkvotienten som væksthastighed.

Hvad skal jeg komme ind på og har du/i nogle konkrete eks.

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad hensigten er præcist, men det er måske noget med at komme på et eksempel, der har noget at gøre med virkeligheden, og hvor det giver mening at omtale differentialkvotienten som væksthastigheden.

Man kunne koge et eller andet op. Eksemplet er desuden urealistisk, da jeg ikke ved præcist hvordan verdenspopulationen vokser. Anyone?

Anyway, tænkt eksempel: Verdens population y (målt i antal tusinde mennesker) vokser som en funktion af tid t (målt i år) efter forskriften

y(t) = 2t^2+t.

Så er

y'(t) = 4t+1.

Dvs. at f.eks. i punktet t=1 år, der er væksthastigheden for verdenspopulationen lig med y'(1) = 4*1+1 = 5, dvs. 5 tusinde mennesker pr. år.


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.