Matematik

Stokastisk variabel

25. maj 2009 af Janniiiii (Slettet)

Jeg skal til mundtlig matematik eksamen imorgen, og det eneste jeg mangler er at gør rede for stokastisk variabel :-(

Gør rede for binomialfordelingen samt for beregning af sandsynligheder. Det må gerne gøres på et cas-værkøj. I redegørelsen skal I omtale stokastisk variabel.

Jeg har lavet alt det med binomialfordelingen, men mangler at omtale stokastisk variabel. Har læst og læst nu, men kommer ikke rigtig videre. Er der nogle der kan forklare mig, hvordan det hænger sammen???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af c_aastrup

Stokastiske variable

Du har et udfaldsrum E.

En stokastisk variabel X er en funktion der tager et element i E og giver et tal.

_________________________________

Hvis X1,X2, ... , Xn er uafhængige stokastiske variable der enten er 1 eller 0 med

P(Xi = 1) = p og P(Xi = 0) = 1 - p  for i = 1, 2, 3, ... n

Fordelingen af S = X1 + X2 + ... + Xn kaldes Binomialfordelingen med antalsparameter n og sandsynlighedsparameter p.

Forklarer det hvad du er i tvivl om?


Skriv et svar til: Stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.