Matematik

Partiel Diff.

25. maj 2009 af DrezZz (Slettet)

Hej. Jeg skal op i AT i næste uge. I den sammenhæng har jeg prisoptimering, hvorunder jeg vil komme ind på partiel diff.

Overordnet har jeg om Cimber Sterling, og om prisen på flyrejsen bliver fastsat efter branding eller prisoptimering.

Nu er spørgsmålet så til jer, hvad de forskellige parametre har af betydning i fx. nedenstående funktion, altså ligesom a er hældningstallet og b er skæringen med y-aksen i liniær sammenhæng:

f(x,y) = 3/4y^2 + 1/24y^3 -1/32y^4-x^2

Altså, hvilken betydning har 3/4 , 1/24 osv for grafen.

Derudover ville det også være dejligt, såfremt i har nogle funktioner med fx. 5 uafhængige variable.

MvH Andreas 3.D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af mathon

...uden yderligere oplysning om de variable x, y lader det sig næppe gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2009 af mathon

fx = -2x

fy = -(1/8)y3 + (1/8)y2 + (3/2)y


Svar #3
26. maj 2009 af DrezZz (Slettet)

Tak for jeres svar, men det var ikke, hvad det differentiert giver som jeg var ude efter. Det er betydningen af paramtrene, som jeg var ude efter. Hvis vi nu foreksempel siger, at y er et udtryk for de variable omkomstninger mens x er et udtryk for brændstofpriser eller lignende, hvad betyder parametrerne så for grafen?


Skriv et svar til: Partiel Diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.