Matematik

Korrelation og regression

25. maj 2009 af peter.staunsbæk (Slettet)

Jeg skal redegøre for den matematiske teori bag begreberne korrelationsanalyse og lineær regression - og er i tvivl om et par ting.

Hvad er definitionen på korrelationsgraden R og hvorfor?

Har prøvet at rode med lineær regression. Efter det materiale jeg har fundet har jeg forstået (ikke nødvendigvis rigtigt) følgende:

Efter de mindste kvadraters metode, skal der på den bedste rette linje likke punktet:

(x-middelværdi ; y-middelværdi).

Derfor må det gælde at y = a* (x minus x-middelværdi) + y-middelværdi

Derfor må b = y-middelværdi

Og a har jeg læst = Summen af ((koordinaternes x-værdier minus middeltallet for x-værdierne) * (y-værdier minus middelværdi for y) / summen af ((x minus middelværdi)2)

Men hvad er begrundelsen for det?

Har vedhæftet et dokument med de definitioner jeg har fundet. Ved ikke om jeg læser dem forkert?

Vedhæftet fil: Def.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af peter lind

Se http://mathworld.wolfram.com/LeastSquaresFitting.html


Svar #2
27. maj 2009 af peter.staunsbæk (Slettet)

Tak :) Lidt svær at forstå, men sigende side.


Skriv et svar til: Korrelation og regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.