Matematik

Målestoksforhold Hjælp : )

26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

En opg lyder sådan her:

Hvor mange km i virkeligheden svarer 1 cm på kortet til, hvis målestoksforholdet er:

a 1:10000

b: 1:1000000

osv.

Hvordan finder jeg ud af hvad det er hvad skal jeg gøre?

Vil også gerne vide hvordan man gør i en anden opgave.

Hvis der på en tegning er angivet følgende målestoksforhold, hvor mange m i virkligheden svare så 1 cm til? Fx 100:1

Tak på forhånd
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af hij (Slettet)

til dit 1. spørgesmål :du skal først måle afstanden med lineal. og derefter skal du sige tallet gange målestoksforholdet altså 10000
og derfter får du svaret i cm, så skal du bare omregne det til m ;)


Svar #2
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Der er jo ikke nogen afstand, der står bare 1:00000

Og ud af det skal jeg finde ud af hvor mange km 1 cm på kortet er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2009 af hij (Slettet)

sorry jeg har misforstået opg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2009 af hij (Slettet)

men så tror jeg altså at du bare skal sige 1 gange 10000 = 10000 cm så skal du bare omregne svaret til km ;)
fordi de vil kun finde ud af hvor meget en km er , så må det være sådan her ;)  


Svar #5
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2009 af mathon

a 1:10000
1 cm : 10000 cm = 100 m

b: 1:1000000
1 cm : 1000000 cm = 10000 m = 10 km
 


Svar #7
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Dvs 1:10000 = 10km fordi 1*10000 =10000

10000/1000 = 10 km ser det rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2009 af mathon

nej


Svar #9
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Hvordan skal jeg så gøre? hvis jeg skal finde ud af hvor mange km 1cm svare til ? af 1:10000 er forvirret nu


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2009 af mathon

a 1:10000
1 cm : 10000 cm = 100 m = 0,1 km

b: 1:1000000
1 cm : 1000000 cm = 10000 m = 10 km


Svar #11
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2009 af mathon

a 1:10000
1 cm : 10000 cm = 100 m = 0,1 km

b: 1:1000000
1 cm : 1000000 cm = 10000 m = 10 km


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2009 af mathon

a 1:10000
1 cm : 10000 cm = 100 m = 0,1 km

b: 1:1000000
1 cm : 1000000 cm = 10000 m = 10 km


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. maj 2009 af mathon

...jeg véd ikke, hvad tordenvejret har udvirket  :-)


Svar #15
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Det går meget fint


Svar #16
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Passer det med at i målstoksforholdet 1:3250000 at resultatet er 32,5 km per centimeter på et kort.


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. maj 2009 af mathon

Ja


Svar #18
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Er også lidt usikker på 1:2500 er svaret 0,025 km ?


Svar #19
26. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Hvordan kan jeg skrive fx 125m om til km, sådan her? 0,125 km ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
26. maj 2009 af mathon

to gange Ja


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.